Hookers.nl stopt…

Wij kregen vandaag deze e-mail van Midhold BV, eigenaar van o.a. sites als Hookers.nl, Kinky.nl, Sexjobs.nl, Redlights.be en .nl:

Beste adverteerder,

De afgelopen periode heeft er zich op de achtergrond een hoop afgespeeld omtrent Hookers.nl en de AVG. Na het datalek in 2019, het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de aanpassingen op het forum hebben wij recent het onderzoeksrapport van de AP ontvangen.

De uitkomsten van het rapport zijn niet goed en hoewel hierover het laatste woord nog niet is gezegd, heeft Midhold met pijn in het hart moeten besluiten om Hookers voor nu gefaseerd offline te halen. Grootste pijnpunt nu is dat reviews met een link naar een advertentie volgens de AP niet voldoen aan de AVG-richtlijnen, omdat er informatie wordt gegeven die niet in de advertentie staat en waarvoor de sekswerker geen expliciete toestemming heeft gegeven. Hiermee vervalt in onze ogen het bestaansrecht van Hookers. We zijn nog inhoudelijk in gesprek met de AP en als hier meer over duidelijk is zullen we jullie nader informeren.

Concreet betekent dit dat per 8-7-2021 alle gebruikers en berichten zullen worden verwijderd van Hookers. Alleen zullen tijdelijk nog de linkjes naar de advertenties op Kinky, Sexjobs en Redlights actief blijven. Op deze manier kunnen bezoekers toch nog de advertenties vinden van de sekswerkers die besproken zijn.

Wij willen hetzelfde bericht aanstaande maandag op het forum plaatsen en mailen aan alle leden.

Wij vinden het echt heel jammer dat wij tot het sluiten van Hookers.nl moeten overgaan maar zien voor nu geen andere keuze. Zodra er meer duidelijk is zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen. Wij hopen op jullie begrip.

Groeten,
Midhold B.V.

Dat betekent dus voor ons als privehuis dat onze dames niet meer op Hookers.nl vanaf 8 juli a.s. gerecenseerd mogen/kunnen worden.

Natuurlijk willen wij wel door gaan voor jullie gasten/klanten met onze recensie aktie en die recensies kunnen jullie dus dan op het forum van www.citygirl.nl plaatsen, ook via de Citygirl recensiebutton op het desbetreffende profielpagina van de dame bij ons op de sites. A.s. donderdag 1 juli maken wij weer de nieuwe 20 prijswinnaars bekend onder de recensieschrijvers van de maand juni, en in juli gaan we dan gewoon verder!

Wie schrijft die blijft!